Összes oldalmegjelenítés

2017. február 12., vasárnap

Rossz napok...

Másnap reggel Melissa megint kapkodva készült suliba, hogy el tudja kerülni az anyját.
Hamar magára vett egy sárga-piros virágos pulcsit, egy vastagabb farmert és a farmerdzsekijét. A haját egy szalaggal összekötötte a nyakába, sminkelni nem volt kedve. Szinte settenkedve húzta fel a nappaliban a magas szárú, fekete tornacipőjét, aztán táskájával a kezében kisurrant. Már alig várta, hogy odaérjen a gimihez. Most, hogy Jay végre bevallotta, szereti, más színben látta a világot. Még a szeles, hidegebb idő sem tudta a kedvét szegni.
Uncsi volt egyedül végig vágtázni a szokásos útvonalon, de végül is jobb volt így, mióta Howarddal haragban volt. Néha hiányzott neki a fiú bolondozása és meleg mosolya, de ha egyszer nem érti meg, hogy mennyire szerelmes és boldog most, akkor nincs helye az életében.
Megkönnyebbülten sóhajtott fel, mikor elérte a Robert Jordan középiskola kapuját.
Nem sétált be a vaskapun, hanem a kocsiparkoló felé vette az irányt, hogy ott várja meg ismét a szerelmét. Csak állt és várt, közben pedig egyre jobban vacogott. A hűvös szél beférkőzött vékonyka kabátja alá. Áldotta az eszét, hogy összefogta a haját, mert azóta már a csapdosó szél szénakazalt csinált volna a hajából.
Vajon hol van már Jay? Tegnap nem kellett rá ilyen sokat várni. Aggódva lesett fehér szíjas karórájára. Vészesen közeledett az első óra kezdete. Türelmetlensége és idegessége nem hagyta nyugodni. Előhúzta farzsebéből a mobilját és kikereste Jay telefonszámát. Fagyos, és izgalomtól remegő kézzel nehezen bánt az érintő-képernyővel. Felhívta a srácot, kicsöngött, kicsöngött és kicsöngött, elég hosszasan, és dühösen kinyomta, amikor nagy sokára sem vette fel. Csak nincs valami baja?! Beleőrül, ha igen...
Toporzékolva újra hívta, mert már csak tíz perc volt becsengetésig. A válasz ugyanaz: a nagy semmi.
Telefonnal a kezében ide-oda cikázott egy kockányi kis területen oda-vissza. Szívét mardosta az aggodalom és a kétségbeesés.
Egy sorral arrébb leparkolt előtte egy fekete, csili-vili Corvette. A sötétkék pulóveres és fekete farmeros Scott ugrott ki belőle. A fiú lezárta az autót és a fél vállára lendítette a tatyóját, de amikor megpillantotta a lányt, aki kezében a telefonnal idegbajosan mászkált, megtorpant.
  - Jó reggelt, virágszál! - sétált a lány elé lazán a nagydarab fickó. - Lógunk-lógunk?
Melissa ijedten nézett fel a hegynyi pasira. Mellette kicsinek és védtelennek érezte magát.
  - Nem, csak várok valakire. - felelte a lány foghegyről.
  - Biztos a drága szerelmedre. Nélküle létezni sem tudsz, nem igaz? - gúnyolódott Scott hunyorogva.
  - Semmi közöd hozzá!
  - Az biztos. - vont vállat közömbösen a srác. - De én a helyedben sietnék órára, mert még a végén beír a tanár hiányzónak, és értesíti anyukádat a lógásról. Még itt a végén zárdába zár, nem csak a szobádba! Anyuci pici lánya egyre rosszabb! Szegény anyuka nehogy szívrohamot kapjon!
  - Nem kell se a tanácsod, se a gúnyolódásod, seggfej! - vágott vissza Mel, s dühösen csípőre vágta a kezét. - Ha lehet, ne szólj hozzám, és nagy ívbe kerülj el!
  - De kinyílt a csipád, mióta a szőke huligánnal kamatyolsz! Nekem már nem is kellenél! - folytatta a kötekedést a fekete szemű fickó. Tartása fölényes volt, mint mindig. Melissa sosem kedvelte, sütött belőle az önimádat és a lenézés. Attól még hogy szépen kigyúrt testtel és csinos pofával rendelkezik, nem kéne azt gondolnia, hogy ő a világ közepe!
  - Ez remek hír! - villant meg Melissa szeme. - Legalább nyugodtan halok meg!
  - Kis pökhendi liba! - legyintett a fekete hajú srác, aztán hosszú léptekkel elsietett.
Melissa dühös pillantással nézett utána. Scott már a bejáratnál járt, gyorsan szedte hosszú lábait.
Ekkor tűnt fel a lánynak, hogy az udvar már kiürült, az épület elcsendesedett. A kocsik között szalonozva ő is elindult befelé, nem akart ettől is jobban elkésni. Közben tett még egy kísérletet Jay elérésére. Gyaloglás közben megint megcsörgette, de megint csak hiába hívta. Magában szitkozódva trappolt végig a hosszú folyosón. Mint sejtette, a nyüzsgés megszűnt odabent, minden diák órára ment már. A torkában dobogott a szíve, amikor a biokémia terem elé ért. Még sosem késett el, egyetlen óráról sem. Reszkető kézzel nyomta le a kilincset, majd nagy sóhaj után belépett. Magában már megfogalmazta a védelmi beszédét, amit el akart hadarni a tanárnak, de legnagyobb örömére még nem volt bent, csak a csoport hangoskodott a teremben. Megkönnyebbülten lélegzett fel.
Gyorsan szétnézett, s rögtön feltűnt neki, hogy Brenda és Sona mellé nem ülhet, mert a két lány egymás mellett helyezkedett el. Egyetlen szabad szék volt a teremben, Howard mellett.
Görcsösen megmarkolta a hátizsákja pántját, majd határozott léptekkel a székhez ment és szinte lecsusszant az ülőkére. A táskáját leengedte a földre, kihalászott belőle egy füzetet és egy tollat.
  - Üdv köztünk! - köszönt rá a borzos padtárs, aki kialvatlannak tűnt. Fekete-fehér csíkos, bő pulóvert viselt, zöld zsebes nadrággal.
  - Szia. - üdvözölte a lány bizalmatlan pillantással.
  - Mi van? Az asztronauta ráfeküdt a pizsidre, és nem tudtál korábban ideérni?
Howard gúnyolódása szíven ütötte. Nem volt ez így jól, hogy felrúgták a régi barátságot.
 - Mintha nem tudnád, hogy anyám nem engedi a közelembe. - nézett a srácra ellenségesen Mel. - Tudom, hogy te köptél neki Jay-ről. Más nem lehetett.
  - Igen, én voltam, nem tagadom. - könyökölt az asztalra lazán Howie, de merev volt a testtartása és ingerült a hangulata. - Tudnia kell, kivel állt össze az édes kislánya! Igaza van a muterodnak, az a fickó nem hozzád való! Tényleg sokkal jobbat érdemelsz! - sziszegte a fiú mérgesen.
  - Ez csak a ti véleményetek! És nem érdekel! Mikor értitek már meg, hogy szeretem Jay-t, és ő is szeret engem? - Melissa egyre kétségbeesettebben beszélt. Unta már, hogy mindenkinek ezt szajkózza. Miért nem hagyják, hogy boldog legyen?
  - Ugyan már! Szerelem? Szerintem, az a fickó nem képes hosszútávon egyet szeretni! Erre majd te is rá fogsz jönni, de akkor már késő lesz!
  - Nincs jogod így beszélni róla, és rólunk! Nem ismered őt, mert nem is akarod megismerni! Csak én tudom, mi lakozik Jay-ben, és attól még, hogy követett el hibákat, szeretem, és ha te meg anyám a fejetek tetejére álltok, akkor sem változtathattok az érzéseimen, világos?
  - Tőlem aztán nyugodtan elcseszheted az életed! - vágta rá durcásan a fiú, de az arca ez ellenkezőjéről árulkodott.
  - Köszönöm, nagyon köszönöm! - kiáltott rá a lány ingerülten.
  - Melissa! Látom, ott középen paprikás a hangulat! Gyere ide, kislány! - hallotta meg ekkor valahonnan hátulról a lány Will hangját.
Melissa a válla fölött hátra lesett. Az ablak felőli sor utolsó padjában Will vigyorgott, és szerencsére egyedül ült. Észre sem vette, amikor beviharzott, olyan zavarban volt. Csábitó volt az ajánlat. Inkább ül a kedves és jószívű Will mellé, mint a fafejű Howarddal.
Mel egyből szedelőzködni kezdett. Felkapta a táskáját, a másik kezével magához szorította a füzetet.
Csalódott pillantást vetett az egykori barátra.
  - Szerencséd van, Howie, megszabadultál tőlem! Megyek inkább Willhez!
  - Nem lepődök meg, kicsim, neked mostanában bárki jobb, mint én!
A lány szomorúan és gyűlölettel nézett rá, aztán azért is hátra sétált a fiúhoz, aki kedvesen mosolygott. Sóhajtva huppant le Will mellé.
  - Látom, rosszul kezdődött a reggeled. - jegyezte meg a fekete pulcsis, és bő farmeres fiú. Unottan a tollával dobolt a padon. Azért szerette Melissa, mert nem volt rosszindulatú és megvetés sem volt a hangjába. Nyugalom áradt a fiúból, és pont ez kellett most a lánynak.
  - Rémesen. Jay-t nem érem el. Azért késtem, mert őt vártam a parkolóban. Ha még ez nem lenne elég, ott belém kötött Scott, most meg Howard. Egy rémálom az életem. - panaszkodott Melissa csüggedve.
  - Nyugodj le, Mel! Mindig kisüt a nap. - mosolygott Will biztatóan. - A viharfelhők egyszer elvonulnak, csak légy türelmes.
  - Komolyan mondom, Will, olyan vagy, mint egy védőangyal! Nem is tudom, mivel érdemeltem ki a barátságod.
Will féloldalasan mosolygott a lányra, aztán megint előre nézett, a teremben nyüzsgőket figyelte.
  - Nem nehéz téged kedvelni. Nyílt vagy, őszinte, barátságos és néha meglepően naiv. Plusz pont még, hogy az én gyönyörű Brendám legjobb barátnője vagy. A kusza szerelmi élted sem zavar, neked kell tudni, mit és kit akarsz, és ha neked Jay a választottad, akkor támogatlak, ez a dolga egy jó barátnak!
Melissa meghatódott. Örömmel és szeretettel Will karjára tette a kezét.
  - Ó,Will, nem is tudom, mi lenne velem nélküled!
Mel felnézett, s látta, hogy Brenda aggódó képpel néz rájuk, ezért gyorsan elkapta a kezét és a pad alá rejtette.
  - Ne fújd fel a dolgot, ez természetes. - Will is Brenda felé lesett. - És ne aggódj, a csajom nem féltékeny rád. Inkább érted aggódik, láttam az előbbi pillantásából.
  - Annyira örülök, hogy így egymásra találtatok, és annak is, hogy mindketten a barátaim vagytok. - mosolygott hálásan a lány.
  - Elnézést, hogy késtem! - érkezett meg ekkor a biokémia tanár, és lepakolt a tábla előtti asztalánál. - Baleset volt a belvárosban, és egy hatalmas dugóba kerültem! Folytassuk a tegnapi témánkat, a növényi és állati sejtek felépítéséről.
Az osztály drámain felnyögött, Melissának viszont az előbb hallotokon járt az esze. Baleset? A hideg futkosott a hátán, mert rettegett, hogy Jay nem véletlenül nem ért ide. Mi van, ha vele történt a baleset? Elfehéredett újakkal kapaszkodott a pad szélébe, próbálta legyőzni a rajta eluralkodó pánikrohamot.
  - Baleset?... Baleset! Ó, istenem... - motyogta a lány rémülten.
  - Nyugi! - ezúttal Will szorongatta a lány kezét. - Nincs semmi baj! Nem kell a legrosszabbra gondolni!
Bár jólestek neki a padtárs szavai, képtelen volt megnyugodni. Kínszenvedés volt az elkövetkező fél óra. Nem tudott odafigyelni a tanulásra, végig számolta a másodperceket kicsengetésig, mert már tűkön ült. Újra akarta hívni szerelmét, hogy hallja a hangját, tudnia kell, hogy nincs semmi baja. Mert ha mégis, abba belepusztul...
Megszólalt a csengő, s Mel úgy hagyta el a termet, mint akit puskából lőttek ki. A terem előtt begyűrte a cuccát a táskájába, aztán már a füléhez is vette a telefont. Magában könyörgött, hogy a fiú vegye fel végre. A negyedik csengésre, csodák csodájára Jay fura hangon megszólalt.
  - Haló? Ki az, mi az?
Melissa szívéről mázsás kövek gördültek le. A boldogság hullámai végig söpörtek gyenge testén.
  - Jay! Hol a francba vagy? Már annyiszor hívtalak! Jól vagy? Megöl az aggodalom!
  - Jaj, kicsim - sóhajtott fel Jay a vonalban. - igazán drága vagy! Tudod, hogy imádlak? Bocsi, de elaludtam.
Nagy mozgolódás és recsegés kísérté a fiú szavait. Melissa el tudta képzelni, hogy éppen az ágyban motoszkál.
  - A francba már! Többet ne csináld ezt velem! Baleset volt a belvárosban, és én azt gondoltam... - a lány zaklatott hangja elcsuklott, végig sem merte mondani, amit gondolt, olyan iszonyú volt.
Brenda, Will és Sona aggódva topogtak mellette, de ő csak a kezével like jelet mutatott, jelezve, hogy minden rendben. Azok pedig megkönnyebbülten lélegeztek fel.
  - Ne fesd az ördögöt a falra, tündérem! Nem csörgött az ébresztőm, megesik az ilyen. - mondta a telefonba Jay derűsen.
Melissa lassan megnyugodott. A fiú hangját hallani maga volt az édes mennyország, az előbbi pokolhoz képest.
   - És bejössz még a suliba? Még csak az első óra telt el, jó lenne, ha jönnél! Nélküled nem élem túl a napot!
  - Persze, hogy megyek, amikor ez az egyetlen hely, ahol láthatlak! Összekaparom magam, és ebédnél találkozunk.
  - De jó! Nagyon várlak. - mosolygott elégedettem Mel. - Hiányzol, és szeretlek...
  - Na ezért még jutalmat is érdemelsz, kis szívem! Sietek, te meg szaladj órára!
  - Oké. Viszlát! De azért ne siess nagyon, nem szeretném, ha feltekerednél egy lámpára vagy kerítésre a csoda gyors kocsiddal!
  - Ne aggódj, szerelmem!
Melissa boldog mosollyal vágta zsebre a telefont.
  - Az ábrázatodat elnézve, minden jó, ha jó a vége. - mosolygott barátnőjére vidáman a fekete hosszú szűk pulcsis és fehér nadrágos Brenda.
  - Ja, csak elaludt. Engem meg már a frász kerülgetett.
  - Akkor minden szupi! Nyomás, hölgyek, második órára! - Will átkarolta mindkét lány vállát, így vezette őket végig a folyosón.
Nagyon nehezen jött el az ebéd szünet. Melissa majd megveszett a percek vánszorgása miatt.
Sajnos a menza ajtajában nem futott össze a fiúval, így a barátaival állt sorba a kajáért.
Pizzát kért és jeges teát, aztán a tárcájával megkeresték szokásos asztalukat.
Will, Brenda, és Beverly ültek Melissával egy asztalhoz. Nagy volt a ricsaj a teremben, de a lányt megnyugtatta, hogy ha Ethan nincs itt, akkor még nem értek ide a végzősök.
Brenda cukrozott fánkokat evett csokis tejitallal, Will hamburgert és valami bundás burgonyát, Beverly furcsa színű tésztás és borsós levest, valamint egy banán feküdt a tányérja mellett. Melissa nem igazán tudott az evésre koncentrálni. Majd megőrült, hogy még mindig nem láthatta Jay-t.  A sorban állókat pásztázta a szemével, de nem volt ott, se Ethan se Jay.
Majdnem félrenyelte a sonkás pizzát, amikor a háta mögül előbukkant a fekete farmeros és szürke pulcsis Jay és lazán lehuppant mellé. Ethan kezében egy csomó automatás croissannal és muffinal pattant Bev mellé.
  - Halihó! Megjöttem. - mosolygott gyengéden Melissára a szőke szívtipró, és csókra nyújtotta a száját.
A lány boldogan nyújtózott felé, és heves csókban forrtak össze, már amennyire a két szék engedte.
  - Hohó! El fog menni az étvágyam! - fitymálta őket vigyorogva a piros ruhás és fehér farmer kabátos Beverly.
  - Hagyd már őket, szép a szerelem! - lökte meg a könyökével Ethan a lányt.
  - Te meg miért ilyen szemét kajával tömöd magad? - ráncolta a homlokát a szöszi, akinek ezúttal a feje tetejére volt felcsomózva a haja.
  - Kurva hosszú a sor, az automatában meg csak ez van. - magyarázkodott a melírozott hajú srác, miközben kicsomagolt két csokis muffint.
  - Egyszer megöl a sok szénhidrát. - nézett rá rosszallva Bev.
  - Asszony, azt eszek, amit akarok! - szólta le Ethan.
Közben a szerelmesek megszakították az édes csókot. Melissa imádattal nézett megkerült kedvesére.
  - És te nem eszel?
  - Jövet beugrottam egy gyors-kajáldába. - vont vállat közömbösen Jay. - Csak nézem, ahogy eszel.
  - Ebbe volt némi szexualitás. - vigyorgott Will.
  - Ha neked az evés szexuális, akkor baj van veled, barátom. - kuncogott Jay, s ferde pillantást vetett a szemben ülő Willre.
  - Én is el tudom képzelni, hogy ti még ezt is szenvedélyesen űzitek. - állt szerelme pártjára Brenda.
  - Két bolond, egy pár! - legyintett lemondóan Melissa.
A kedve is ezerszer jobb volt, hogy előkerült Jay. A szürke nap színt kapott, az élete derűs lett és teljes. Most már úgy érezte, bármi jöhet, megbirkózik vele.
Az idilli és gondatlan hangulatnak az vetett véget, hogy a fekete miniszoknyás és barna mélyen dekoltált, csillogó felsős Alicia odasétált hozzájuk. Mivel Jay előtt nem volt tárca, lazán az asztallapnak döntötte a hátsóját, térdét a srác lába közé préselte.
  - Helló, srácok! Nem jöttök délután a Hookba? Halottam ám, Jay, hogy a kis imádottad fogságban van! Szívesen elszórakoztatlak, míg a kicsike nem ér rá. - a lány úgy beszélt Jay-hez, mintha a többiek ott se lennének.
Melissa görcsösen markolta a fiú kezét. Utálta ezt a libát, főleg mert ilyen érthetetlen, és még mindig próbálkozik Jay-nél. Nem fogja fel, hogy nem kell neki?
Jay fitymálva nézett a magamutogató ribancra. Szabad kezével arrébb hessegette, de nem volt hajlandó elengedni a mellette pironkodó csöppség kezét.
  - Tedd takarékra magad, Alicia! Ha unatkozol, keress magadnak játszópajtást! De nem én leszek az! Tudod, ha a barátnőm nem jöhet velem biliárdozni, akkor már nekem sincs kedvem menni. Ilyen egyszerű ez. Ilyen a szerelem, bár a te szótáradból biztos hiányzik ez a szó!
Jay visszavágása boldoggá tette Melissát, míg Aliciát elkeserítette. A barna hajú, szoliszökevény haragosan nézett a szőke srácra.
  - De egy papucs lettél, Amstrong! Nem is vagy te olyan kemény legény, mint amilyennek mondanak!
  - Hát, drágám, te sosem fogod megtudni, mennyire vagyok "kemény"! - vigyorgott gonoszul Jay, majd tüntetően homlokon csókolta az oldalán ülő kék szemű kis hercegnőt.
  - Menjetek a francba! - sziszegte Alicia, és sértődötten eltipegett térdig érő csizmájában.
  - Ez a bige levakarhatatlan. - csóválta a fejét a csámcsogó Ethan.
  - Nem veszélyes, csak a szája nagy. - legyintett Jay lemondóan.
  - Meg a lyuka, amit szétb.... - vigyorgott Will, de nem tudta végig mondani, mert Brenda rálépett a lábára.
  - Nekem ne beszélj csúnyán evés közben! - figyelmeztette a lány.
  - Igen is, asszonyom. - kacsintott Will nevetve.
  - Aliciának igaza van! Ti tényleg papucsok lettetek! - röhögött Ethan vidáman, miközben a Melissa kezét csókolgató Jay-re majd Willre pillantott.
  - Te  csak hallgass! - szólt be a haverjának Jay. - Úgy hordod a hajad, ahogy Beverly-nek tetszik, azt veszed fel, amit ő mond, és oda mész bulizni, ahová ő akar!
  - Na, most muszáj volt árulkodni? - dobta meg egy muffinos papírral Ethan a nagyszájút.
  - Elég legyen már, fiúk, olyanok vagytok, mint az óvodások! Tessék viselkedni! - szólt rájuk szigorúan, de nevető szemmel Bev.
  - Igenis! - vágta magát tisztelgő pózba Ethan, Jay, és a végén még Will is.
Jót nevettek mind. Ilyen remek hangulatban sajnos hamar eltelt a szünet.
Két órakor véget ért az utolsó óra, Melissa a suli kapujában várta Jay-t, hogy elbúcsúzzon tőle.
A színes ruhás fiatalok szinte özönlöttek kifelé a gimiből, de a lány nem látott közöttük ismerőst.
Szinte halálra rémült, amikor Brenda ugrott a háta mögé és megérintette a vállát.
  - Mit csinálsz, Mel? - kérdezte vidáman a szöszi.
  - Jay-t várom, hogy elköszönjek tőle. - válaszolta szomorúan Melissa.
  - Már miért kéne búcsúznotok? Hosszú még a nap.
  - De nem nekem, anyám kitagad, ha nem megyek haza, mintha nem tudnád!
  - És ha könyvtárba megyünk? - a könyvtár szónál Brenda cinkos arccal idézőjelet mutatott. - Akkor négyig lenne alibid.
  - Már az csoda, hogy tegnap elengedett veletek a kamu meccsre. Kétlem, hogy ma is elengedne bárhová is.
  - Ha nem teszünk egy próbát, nem derül ki! - buzdította Brenda. - Hívd anyádat és mondd, hogy anyagot kell gyűjtenünk a könyvtárban. Majd én duruzsolok a háttérből, hogy elhiggye.
Melissa kételkedett abba, hogy ez bejöhet, de nem akarta megbántani a barátnőjét, hisz csak jót akart. Végül is... egy próbát megér!
Elővette hát a mobilját és előadta az anyjának, hogy egy történelem dolgozat miatt a könyvtárba kéne mennie Brendával. A csaj arra vetemedett, hogy kikapta a kezéből a mobilt és elmondta Mrs. Thompsonnak, hogy ezen a kutatáson múlik a félévi jegyük. Brenda nagyon jól tudott hazudni, Melissa elismerően hallgatta, a gyanútlan anyuka pedig elengedte a lányát, de kikötötte, hogy érjen haza fél ötre. Mel még megköszönte az anyjának az engedékenységét, aztán amikor lerakták a telefont, úgy ugráltak egymással szemben, mint két új babának örülő kisgyerek.
  - Mi ez a nagy örömujjongás? - érkezett melléjük Jay csodálkozva.
Melissa boldogan ugrott Jay elé, a vállba kapaszkodott és felnézett a kék szemekbe.
  - Drága barátnőm elkéreztetett anyámtól a könyvtárba.
  - És te ennyire örülsz a tanulásnak? - vonta fel a szemöldökét a fiú, de közben átölelte a lány derekát.
  - Dehogy! Nem lesz tanulás! Van két teljes szabad órám. - büszkélkedett Mel vidáman.
  - Ó! - esett le a tantusz Jay-nek. - És mit fogunk csinálni?
  - Bármit, csak veled legyek! - állt lábujjhegyre a lány, és szájon csókolta a fiút.
Brenda nevetve köszörülte a torkát a hátuk mögött.
  - Szívesen, gyerekek!
  - Az adósod lettünk, Brenda! - mosolygott a lányra Jay, miközben szerelmét ölelgette. - Nem is tudom, hogy fogjuk meghálálni neked!
  - Most még gyűjtöm a strigulákat, de ne aggódjatok, majd behajtom rajtatok! - vigyorgott elégedetten Brenda. - Lépek, de el ne felejtsétek, hogy fél ötig kaptatok kimenőt! Mrs. Thompson az én fejemet szedi le, ha elkéstek!
  - Nem fogjuk elfelejteni! És ezer hála a jóságodért! - hálálkodott Melissa is.
Brenda elsietett, a párocska pedig ölelkezve ment a srác kocsijához. Hamar beültek, a tető már régóta nem volt lehúzva, nem volt hozzá alkalmas az időjárás.
  - Na, hová menjünk? - fordult oldalra a lány felé mosolyogva Jay, de már egy meggyújtatlan cigi lógott a szájába.
  - Nem is tudom...
  - Gyere nálunk! A nagynéném kettőtől este tízig dolgozik a héten.
  - Hm, jól hangzik! Legalább világosban is láthatom a házatokat!
Miután ezt megbeszélték, gyors tempóban elindultak a srác otthona félé. Útközben nem beszélgettek, a srác bagózott, a lány a környéket figyelte, s rájött, hogy Jay nem is lakik túl messze tőlük. Csendbe voltak, de ez nem kínos, inkább meghitt hallgatás volt.
Mikor megálltak a kétszintes fehér, hatalmas ház előtt, Melissa megrökönyödve figyelte a parkosított udvart, és a teraszokkal megtoldott, gyönyörű, modern házat. Ehhez képest az ő házuk egy kis viskó volt. Eddig csak arra emlékezett, hogy a ház nagy, de ekkora pompára nem volt felkészülve.
  - Úgy látom, jól keresnek az orvosok, meg a nővérek. - jegyezte meg Mel nézelődve, miközben kiszálltak a kocsiból. Jay behajtott az udvarra, a kapu egy gombnyomástól kinyílt. Szürke térkőből volt kiépítve a kocsibejáró, azon hajtottak végig a befüvesített udvaron, a díszfák, bokrok, sziklakertet és lámpák között.
  - Az apám a nagyszülőktől örökölt pénzt Carol nénémre íratta, mert neki nem kellett. A nagynéném pedig a férje halála után a tőle örökölt vagyont is ebbe a házba fektette. Ez volt az álma. Addig mindig csak albérletekben laktunk, Sisco másik végében. Itt végre otthon érzi magát, szinte a házért él. Nem is szereti, ha rendetlenséget vágok, ezért nem is szeretek itt élni. - mesélte a fiú, miközben a lányt egy fűzfa alatti kerti grill és fonott mintás kerti bútorok mellett vezette el, majd kitárta a kis terasz fehér kapuját, hogy a hátsó ajtóhoz vezesse a lányt.
A teraszon fehér párnás, kör alakú, hatalmas fotelek, nagy cserepes pálmák és egy asztal állt. Olyan volt, mint egy kis béke sziget idekint. Melissa le volt nyűgözve.
  - Csak itt bagózhatok, így ez a kedvenc helyem. - folytatta Jay a kalauzolást. - Igaz, mostanában ha beugrik Ethan, vele is itt szoktunk lógni, meg sörözni.
  - Érdekes. Eddig nem is mondtad, hogy a nagynénéd özvegy.
  - Mert kicsi voltam még, amikor Hank meghalt rákban. Carol nem tudta feldolgozni, és azóta sem volt normális kapcsolata. A sors fintora, hogy nem lehetett gyerekük, és mikor apám megkapta az afrikai első kiküldetést, jó ötletnek tűnk, hogy Carolra bízzon, hisz kölykökre vágyott, és nem lett magányos.
  - Ez szomorú, de kedves. - bólogatott Melissa érzelmesen. Még nem ismerte, de megsajnálta Jay nagynénjét.
  - De Carol nem volt az. Azt hinné az ember, hogy jó anya vállik belőle, boldogan neveli testvére gyerekeit, de nem így lett. Sakkba tartott, terrorizált, és gyűlölt minket. Nem csodálom, hogy a tesóm, amint tudott megpattant és a saját lábára állt, majd apa nyomdokaiba lépett. Én viszont maradtam. Két éve lakunk ebben a házban, azóta a néném elég elviselhető. Szerintem rájött, hogy ha én is itt hagyom, senkije sem marad.
Melissa szomorúan hallgatta Jay családjának történetét. Örült, hogy megnyílt neki a fiú. Semmivel se tudta volna jobban bizonyítani, hogy bízik benne. A családi dráma bevallása nagy lépés volt mindkettőjüknek.
Hallgatagon topogtak a bejárati ajtó előtt. Jay a kilincset szorongatta a múlton merengve. Melissa részvéttel tette a kezét a karjára. Sajnálta, hogy ez a remek srác ennyit hányódott és nem kapott elég szeretetet. Készen állt rá, hogy a jövőben mindenki helyett és mindennél jobban szeresse a fiút.
  - És bemegyünk, vagy itt kint kesergünk négyig? - próbált derűs hangot megütni Mel.
  - Persze, hogy bemegyünk, kell egy jó nagy adag kávé! - nyomott egy apró puszit a lány homlokára Jay.
  - Azt nekem is csinálhatsz! - nevetett rá a lány pajkosan, csak hogy oldja a feszültséget.
A srác végre kinyitotta az ajtót. Egyenesen a jól felszerelt, fehér bútoros, pultos és minden féle modern elektronikai eszközzel ellátott konyhába értek. Jay felültette a lányt a pult előtti magas székre, aztán a kávéfőzővel foglalatoskodott.
Melissa kíváncsian lesett körbe. A luxuskonyha nagy volt, tágas, kissé steril hatású, és elég barátságtalan. Bár minden megvolt itt, amire szükség van, hiányzott a melegség és a családiasság.
  - Két cukorral és tejjel kérem a kávét! - szólt, amikor a fiú elővette a poharakat.
  - Én tudok valamit, ami a cukornál is édesebb. - lépett a lány elé csillogó szemmel Jay. Átölelte a derekát és a lába közé lépett.
Melissa boldogan simult hozzá. Remek találmánynak találta a bárszéket, mert így egy magasságba került a fiúval. Átkarolta a nyakát és huncutul mosolygott.
  - És mi lenne az?
  - Te! - nevetett a fiú, és már csókolta is a csücsöri ajkakat.
Belefeledkeztek a csókba, a kávé lefolyt a kiöntőbe, de nem törődtek vele. Csak élvezték a zavartalan perceket. Szenvedélyesen, vadul csókolóztak, simogatták, tapogatták egymást, ahol csak tudták.
Melissa sóhajtozva nyögdécselt, mikor a fiú a nyakát kezdte becézgetni a szájával. Egy pillanatra megfordult a fejében, hogy nem a konyha a legjobb hely az ilyen játékokhoz, de mivel kettesben voltak, elhessegette az aggályait. Minden időt ki kell használni.
  - Szűz anyám! - hallottak ekkor a hátuk mögött egy női meglepett kiáltást.
Melissa ijedten húzódott el Jay-től. Zavartan és pipacsvörös arccal nézett a másik ajtóban ácsorgó nőre. Nyilvánvalóan a srác nagynénje toppant be. Szőke, hosszú haja az arcába lógott, szűk világoskék trikót viselt szürke melegítő alsóval. Zöld szeme olyan volt, mint a macskáé. Melissa nem így képzelte el vele az első találkozást. A föld alá szeretett volna süllyedni szégyenében.
  - Carol! Te nem mentél dolgozni? - kérdezte hitetlenkedve Jay. Úgy állt meg Melissa előtt, mint egy védelmező.
  - Elcseréltem a műszakom, csak éjszakára megyek. Szörnyűségetekre. - felelte a nő kárörvendve. - Jay, tudhatnád, hogy nem örülök, ha lányokat hozol fel!
  - Ne tegyél úgy, mintha ez már megtörtént volna. Még sosem hoztam ide nőket! - csattant fel a fiú.
  - Tudom, erre tartod a kényelmes kis autód. - kuncogott a nő és hátra túrta rendezetlen haját. - Bemutatnál a kis hölgynek, mert biztos különleges, ha idehoztad....
Jay dühös pillantást vetett nénikéjére.
  - Carol, ő itt a barátnőm, Melissa Thompson! És mielőtt még valami megjegyzést tennél, az egyetlen barátnőm!
Melissa megilletődve ugrott le a székről és gyenge mosollyal az arcán előrelépett, hogy kezet rázzon a nővel. A ceremóniás üdvözlés után Carol úgy méregette a lányt, mint a lovakat a vásáron.
  - Másmilyen lányt képzeltem Jay mellé, hogy őszinte legyek, de így elsőre szimpi vagy. Nem nézlek egy üresfejű modellecskének. És azt mondtátok Thompson a neved? Bár elég ritka név, egyszer ismertem a környéken hasonló nevű családot...
  - Carol, ugye nem whiskyvel vetted be a vér-nyomáscsökkentőt? - kérdezte a fiú félig komolyan, félig evődve.
  - Ne égess már a lányka előtt, te rossz életű! - intette le fenyegetően Carol. - Még itt a végén azt fogja gondolni, hogy egy alkoholista, megkeseredett, boszorka vagyok!

- Ezt már tudja, néném, mert elmondtam neki! - forgatta a szemét Jay mókásan.
  - Na, ezért valami szörnyen egészséges, csupa zöldségekből álló vacsorát kapsz, mert tudom, hogy utálod! - Carol már a hűtőben matatott, és tényleg paradicsomot, paprikát, salátát és répát pakolt a konyhapultra. - Menjetek tévézni a nappaliba, míg készül a kaja! Meg ne lássam, hogy felosontok az emeletre! Régimódi szülő vagyok, csak semmi tipi-tapi! A kislány vendégségben van nálunk, nem engedem, hogy itt rontsd meg!
Melissa tanácstalanul nézett szerelmére, de aztán hagyta, hogy a fiú átvezesse a szomszéd helyiségbe.
Egy hatalmas bőrkanapén helyezkedtek el, Jay lazán ledőlt és az ölébe húzta a lányt. A tévében a teleshop adása ment, de nem is foglalkoztak vele. Melissa a fiú homloknak támasztotta a sajátját.
  - Sajnálom, kicsim, nem így terveztem...
  - Semmi baj. - Melissa kedvesen megsimogatta a fiú állát és arcát. - Örülök, hogy megismerkedtem a nagynéniddel. Nem is rossz fej...
  - Ez most a jobbik oldala. Sajnos depressziós, hol toppon van, hol gödörben, vagy alkoholos állapotban. Már megszoktam a hangulatváltozásait. De most kapott tőlem egy képzeletbeli piros pontot, mert tényleg úgy látom, hogy kedvel téged.
  - És csodálkozol rajta? Engem nem lehet nem szeretni! - tréfált a lány fülig érő szájjal.
  - Na látod, ez baromira igaz! - nevetett a srác és csókot nyomott a lány oly közeli szájára.
Csendben, minél kevesebbet mocorogva ölelkeztek és csókolóztok.
  - Azt hiszitek, a csend nem gyanús? - állt meg a nappali ajtajában egy hatalmas konyhakéssel Carol. Vidáman nézett a párocskára. - Legalább kapcsoltátok volna el a tévét, akkor talán hülyére tudtatok volna venni! Szégyelljétek magatokat!
  - Nem szégyen a szerelem. - legyintett a fiú lazán és még azért is szorosabban ölelgette a lányt.
  - Ez igaz, és egyébként csak szólni akartam, hogy a kávé lassan kihűl, amit főztetek. Gyertek inni, és közben megismerkedünk. - kacsintott a nő, majd visszament a konyhába.
  - Sajnálom. - ismételte megint szabadkozva a fiú.
Melissa viszont jókedvűen ugrott fel.
  - Nem kell, Jay! Tényleg kedvelem ezt a nőt! Így is veled vagyok, és láthatlak, nekem már ez is elég!
  - De nekem nem! - dörrent rá a srác. Sóvárogva nézett a lányra, majd az emelet felé, jelezve, hogy neki más tervei voltak.
A lány kuncogva vállon csapta, aztán a konyha felé röppent.
Így aztán jókedvvel megkávéztak a pótmamával, bolondoztak, a kapcsolatukról meséltek, még arról is, hogy a lány anyja eltiltotta őket. Carol ezt is viccesnek találta, egész délután ezzel húzta nevelt fiát. Melissa élvezte a családias hangulatot, otthon régóta nem volt már része ilyenben. A nagynéni marasztalta a lányt vacsorára is, de Mel nem maradhatott, hisz négyig volt alibijük. Carol megértette, de nem örült neki, kicsikart a lányból egy ígéretet, hogy legközelebb velük tart.
Négykor a fiatalok kocsiba ültek, Jay hazafuvarozta szerelmét. A sarkon parkoltak le, ott még hosszasan falták egymást a kocsiban, nem volt ínyükre az elválás. A fiú még mindig szabadkozott a rosszul sikerült délután miatt, Melissa csak forró csókok közepette tudta elfeledtetni vele a balul sikerült randit.
A lány nem bánta, hogy nem tudtak kettesben lenni. Neki így is érdekes volt a nap vége. A balszerencsés reggel után, neki igenis üdítő volt  Jay kelekótya nagynénjét megismerni, és bepillantani az életükbe. Erre mondják, hogy minden jó, ha jó a vége...












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése